Produse speciale

Exista sase categorii de lubrifianti din care se poate alege un produs special. Fiecare categorie are o forma fizica diferita, cu proprietati ce le fac potrivite pentru aplicatii specifice:

  • Paste – materiale asemanatoare unsorilor, ce contin un un procent ridicat de lubrifianti solizi. Folosite pentru montaj si lubrifiere a elementelor supuse la incarcari mari, cu miscare lenta pentru asamblari filetate.
  • Vaseline speciale – cuprinde materiale solide si semisolide, compuse din ulei lubrifiant, agent de ingrosare si aditivi. Folosite pentru elementi de rulmenti si alte parti mobile, cu domeniul de lucru al temperaturilor extreme, negative sau pozitive.
  • Compusi siliconici – materiale asemanatoare unsorilor, ce contin silicon si umplutura din silice. Folosite pentru proprietatile lor izolante, dielectrice, de lubrifiere metal pe metal si de deblocare. Compusii siliconici pot fi folositi de asemenea in aplicatii unde sa aiba dublu rol de lubrifiant si element de etansare.
  • Uleiuri lubrifiante industriale de inalta calitate – bazate pe uleiuri minerale hidroprocesate sau pe baza sintetica ca polialfaolefine (PAO) si esteri, aceste lichide de lubrifiere sunt imbogatite cu aditivi atent selectionati pentru a furniza o durata de viata in conditii de operare si performanta optime, in acelasi timp marind protectia echipamentelor si masinilor carora le sunt destinate.
  • Vopseluri de gresare – care sunt utilizate pentru protectie, formand pelicule uscate de lubrifiant solid cu aderenta la suprafata pe care sunt aplicate.
  • Lubrifianti lichizi – particule fine de lubrifiant solid suspendate in lichide lubrifiante, preferate atunci cand este necesara aplicarea de lubrifianti solizi in forma lichida.